VRAĆENA FUNKCIJA GLAVNOM KANALU SLIVA KEREKTO

Glavni kanal sliva Kerekto koji se nalazi u katastarskoj opštini Novo Miloševo jedan je od najvažnijih melioracionih kanala u opštini Novi Bečej koji prima svu atmosfersku vodu iz naseljenog mesta Novo Miloševo, služeći i za odvodnjavanje i za navodnjavanje. VPD „Gornji Banat“ iz Kikinde ovih dana završava radove na iskopavanju, odnosno izmuljivanju i čišćenju ovog kanala u dužini od pet kilometara, zahvaljujući kojima je on vraćen u svoje prvobitno stanje, a njegova funkcija je u potpunosti obnovljena.

Završne radove na potezu Kerekto obišli su danas direktor „Gornjeg Banata“, Dragan Felbab i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji je ovom prilikom istakao izuzetan značaj ovakvih i sličnih poduhvata.

Ukupna dužina glavnog kanala sliva Kerekto iznosi 6,7 kilometara. Ovo je jedan od mnogobrojnih kanala o kojima se stara VPD „Gornji Banat“, koje je, osim u opštini Novi Bečej, nadležno za melioracione kanale i u opštinama Čoka, Novi Kneževac i u gradu Kikindi.

Radove na obnovi kanala, u okviru zajedničkog projekta, finansiraju opština Novi Bečej, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, VPD „Gornji Banat“ i „Vode Vojvodine“. Ukupna vrednost radova iznosi oko 40 miliona dinara, ističe direktor „Gornjeg Banata“, Dragan Felbab.

Read 780 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…