ODRŽANA 3. SEDNICA SAVETA U VEZI AKTUELNE EPIDEMIOLOŠŠKE SITUACIJE U OKRUGU

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala je danas treću sednicu Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga u proširenom sastavu na temu sagledavanja aktuelne epidemiološke situacije u Srednjobanatskom upravnom okrugu a u cilju preduzimanja preventivnih mera radi sprečavanja širenja zaraze virusom COVID- 19.

Sednici su prisustovali članovi Saveta: predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević, predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović, predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus i po ovlašćenju gradonačelnika Zrenjanina Dragan Ćapin, pomoćnik gradonačelnika i po ovlašćenju predsednika opštine Novi Bečej Milan Stojšin, načelnik Policijske uprave Zrenjanin Dragiša Vojnović, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Radivoj Filipov i direktor RPK Zrenjanin Predrag Stankov.

Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin konstatovano je da je situacija na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga pod kontrolom ali da je nestabilna s obzirom na stanje u celoj zemlji.

Sve lokalne samouprave su se obavezale da u što kraćem roku održe sednice Štabova za vanredne situacije i na osnovu preporuka donesu odluku o određivanju posebnih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID- 19 na teritoriji svoje opštine.

Upućuje se apel svim građanima da je u cilju zdravstvene bezbednosti neophodno poštovanje mera, prvenstveno nošenje maski u zatvorenom prostoru, održavanje fizičke distance, korišćenje sredstava za dezinfekciju ruku. Takođe se apeluje i na izbegavanje većeg okupljanja u zatvorenim prostorima.

Takođe je ukazano i na neophodnost poštovanja svih propisanih mera u privrednim subjektima kako bi se povećao nivo zaštite radnika i stanovnika u Okrugu. Na osnovu iznetog stanja na sednici Saveta je na kraju zaključeno da trenutno još nije neophodno uvođenje vanredne situacije u lokalnim samoupravama Okruga i izražena nada da će poštovanje propisanih mera dati rezultate uz poruku ``Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima``.

 

Read 852 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…