ODRŽANA 10. SEDNICA SAVETA SREDNJOBANATSKOG UPRAVNOG OKRUGA

U Sali Gradskog Veća Grada Zrenjanina Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala je danas 10. redovnu Sednicu Saveta upravnog okruga u proširenom sastavu.

Na sednici je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija u Srednjobanatskom upravnom okrugu sa pratećim aktivnostima oko kontrole primene propisanih i preporučenih zaštitnih mera protiv širenja epidemije COVID-19.

Sednici Saveta, uz predsedavanje načelnice Upravnog okruga, prisustvovali su članovi Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, načelnik Policijske uprave Zrenjanin, direktor i epidemiolg Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, direktor Privredne komore Zrenjanin i načelnica Odeljenja sanitarne inspekcije.

Na osnovu najnovijih podataka Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin ocenjeno je da je trenutna epidemiološka situacija u Okrugu pod kontrolom i stabilna. Konkretno, ukupan broj obolelih u Okrugu od početka epidemije je 401 osoba. Trenutno ima 32 aktivna slučaja, od čega je 6 osoba hospitalizovano a 26 se nalazi u kućnoj izolaciji.

Sanitarna inspekcija i dalje sprovodi redovne i pojačane kontrole primene protivepidemioloških mera u objektima pod sanitarnim nadzorom i u koordinaciji sa policijskim službama i komunalnom inspekcijom. Krizni štabovi lokalnih samouprava nastavljaju da svoje naredbe i mere usklađuju sa propisanim i preporučenim merama republičkog Kriznog štaba, što podrazumeva obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom preostoru, poštovanje fizičke distance kao i ograničeno okupljanje do 30 osoba u zatvorenom prostoru. I dalje je zabranjeno održavanje svadbi i drugih porodičnih skupova i slavlja a lokalne samouprave treba svojim delovanjem da doprinesu da trenutno povoljna epidemiološka situacija i dalje potraje i da svi građani održe visok nivo odgovornosti i disciplinovanog ponašanja, koje je do sada davalo dobre rezultate, poruka je učesnika ove sednice Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga.

 

Read 716 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…