SEDNICA SKUPŠTINE ODRŽANA POD RIGOROZNIM MERAMA

Na 3. sednici Skupštine opštine Novi Bečej, koja je u skladu sa preporučenim merama danas održana u pozorišnoj sali Doma kulture opštine Novi Bečej, pred odbornicima se našlo 36 tačaka dnevnog reda, od kojih je prva bila usvajanje Izveštaja o prihodima i rashodima budžeta opštine za period od 1. januara do 30. septembra tekuće godine.

Predsednik Skupštine opštine Novi Bečej, Milovan Baštovanov, ocenio je budžet kao stabilan uprkos smanjenju prihoda tokom godine uzrokovanih vanrednom zdravstvenom situacijom u zemlji i opštini: „Uz sve ono što nas je snašlo, ne nas, već ceo svet praktično, za sad ne možemo da se žalimo. Nismo u vrhu, ali nismo, verovatno, ni najlošiji, odnosno, funkcionišemo i dalje što može i da se vidi. Ja bih se ovom prilikom zahvalio odbornicima na saradnji. Jedna od varijanti je da se pređe i na onlajn održavanje sednica, što prvo traži dodatnu obuku svih odbornika, a i živa reč ješto drugo. Nije isto kada neko glasa telefonski ili kada neko na licu mesta može da pita i da odmah i dobije odgovor. Vi ste mogli da vidite da smo preduzeli sve ono što je do nas, da su odbornici maksimalno savesni i svesni i na tome im se zahvaljujem još jednom.”

Na pomenutoj sednici doneta je Odluka o određivanju zona i najopremljenije zone za utvrđivanje poreza na imovinu, a utvrđena je i prosečna cena kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2021. godinu na teritoriji opštine Novi Bečej. Takođe, odbornici su usvojili i preostale tačke dnevnog reda koje su se, između ostalog, odnosile i na razrešenje dosadašnjih i imenovanje novih članova Upravnih i Nadzornih odbora više javnih institucija, među kojima su osnovne i Srednja škola sa teritorije opštine, Centar za socijalni rad, Dom kulture, Narodna biblioteka i Turistička organizacija opštine Novi Bečej, kao i Sportsko rekreativni centar „Jedinstvo“.

 

Read 634 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…