ODRŽANA POSLEDNjA SEDNICA SO NOVI BEČEJ U 2020. GODINI

Na današnjoj 5. sednici Skupštine opštine Novi Bečej, poslednjoj u ovoj godini, održanoj u sali Doma kulture u Novom Bečeju, pred odbornicima se našlo 29. tačaka dnevnog reda gde je kao prva stavka doneta Odluka o usvajanju Lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja Roma na teritoriji opštine Novi Bečej za period od 2021. do 2025. godine.

Sledeća na dnevnom redu našla se Odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Novi Bečej neposrednom pogodbom putem razmene, a kako potvrđuje sekretarka Skupštine, Valentina Vlaškalin, u pitanju je objekat na adresi Sonje Marinković broj 7 u Novom Bečeju: „To su, naime, garaže u dvorištu Crvenog krsta koje javno preduzeće „Komunalac“ koristi već 10 godina u nazad, pa je u interesu Opštine Novi Bečej da te garaže pribavi kako bi izašla u susret Javnom preduzeću i iste im dala na nesmetano koršćenje. Za uzvrat će Opština Novi Bečej dati nepokretnost, takozvani „KSK“ što će biti razmena uz nadoknadu, kada se utvrde tačna vrednost nepokretnosti, znaće se i taj iznos.“

Između ostalog, doneta su i Rešenja o davanju saglasnosti na Planove rada i finansijske planove mesnih zajednica svih naseljenih mesta za 2021. godinu: „Osim mesnih zajednica tu su i drugi korisnici javnih sredstava, a pored toga, imenovana su i formirana stalna radna tela Skupštine opštine, a postavljen je i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i putevi“.

Za vršioca dužnosti direktora pomenutog preduzeća imenovan je Dalibor Vučetić, dok je dosadašnji direktor, Ivan Bošnjak, razrešen dužnosti zbog isteka mandata.

 

Read 1009 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…