U DOMU ZDRAVLjA NOVI BEČEJ POČELA VAKCINACIJA GRAĐANA

U Domu zdravlja Novi Bečej danas je počela vakcinacija građana koji su se prijavili preko portala eUprave ili pozivom na broj telefona 0800-222-334.

Prema rečima načelnice Službe opšte medicine u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dr Jovane Šljapić, vakcinacija se trenutno vrši kineskom „Sinofarm“ vakcinom, dok bi uskoro trebalo da bude dostupne i ruska vakcina „Sputnjik“, odnosno američko-nemačka vakcina „Fajzer“. Vakcinacija se vrši prema spisku prijavljenih, a trenutno su to grupe građana starijih od 75, odnosno od 65 godina i hronični bolesnici.

Na šalteru za prijavu za vakcinaciju građani treba da obezbede svoj JMBG, LBO, broj zdravstvene knjižice i da daju broj telefona. Kada je u pitanju vakcinacija u ostalim naseljenim mestima opštine Novi Bečej, ona će početi sledeće nedelje, najavljuje dr Šljapić.

Drugu dozu vakcine, odnosno revakcinu građani će primati 21 dan nakon prve doze vakcine. Za tačan datum i vreme vakcinacije građani će biti obavešteni putem eUprave, dobijanjem sms poruke ili putem telefonskog poziva.

Za građane opštine Novi Bečej koji žele, a nisu u mogućnosti da se prijave za imunizaciju protiv zarazne bolesti COVID-19, Opštinska uprava Novi Bečej obezbedila je pomoć u ostvarivanju tog prava koja se može dobiti poziom na broj telefona: 023/772-320, lokal 116, u vremenskom periodu od 7 do 15 časova.

 

Read 616 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…