RASPISANO 7 KONKURSA ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA POLjOPRIVREDNICIMA

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je sedam konkursa za dodelu bespovratnih sredstava i sufinansiranje investicija u poljoprivredi za 2021. godinu među kojima je i konkurs namenjen podršci mladima u ruralnim područjima na teritoriji Vojvodine, a koji za cilj ima njihovu demografsku obnovu i podsticanje ostanka mladih u tim područjima, odnosno njihovog povratka iz gradova.

Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je ukupno 200.000.000 dinara, a konkurs je otvoren do 5. marta tekuće godine, potvrdio je pomoćnik predsednika opštine zadužen za poljoprivredu, Milan Stojšin.

Raspisan je i konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za preradu voća i povrća, uključujući i pečurke, sa ciljem ulaganja u novu opremu, radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva, a za čiju je realizaciju ukupno izdvojeno 25.000.000 dinara.

Moguće je konkurisati i za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi, za šta je u ovoj godini izdvojeno ukupno 90.000.000 dinara, kao i za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja. Stojšin se ovom prilikom osvrnuo i na visini podsticaja kada su u pitanju kvalitetna priplodna grla.

Više informacija i dokumentaciju vezanu za aktuelne konkurse možete pronaći na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i na sajtu subvencije.rs.

 

Read 631 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…