MESNA ZAJEDNICA I DALjE SPROVODI PLANIRANE AKTIVNOSTI

U proteklom periodu Mesna zajednica Novi Bečej sprovela je zaostale aktivnosti planirane tokom prošle godine, a koje su odložene zbog nepovoljnih vremenskih uslova, objasnio je predsednik Saveta, Milenko Garčev, koji dodaje da se to pre svega odnosi na nasipanje neasfaltiranih ulica:

“Sa lepim vremenom došla je i realizacija planiranog nasipanja rezanog asfalta što je plaćeno prošle godine, iz sredstava mesnog samodoprinosa, a gde je upostavljena saradnja između Javnog preduzeća “Komunalac”, Mesne zajednice i Opštine. Mesna zajednica je platila prevoz tog rezanog asfalta iz Vrbasa, gde je Opština prethodno aplicirala i dobila isti. Naravno, iskoristili smo naše Javno preduzeće “Komunalac” koje je to pre par dana i realizovalo i tom prilikom nasulo pomenutim rezanim asfaltom frekventan, dosta korišten put koji se pruža od ulice Nikole Tesle prema Dušana Miljevića. Za one koji ne znaju, to je put koji se nalazi pored “Keramike”. Takođe prošle godine, plaćene su i nove kante koje su postavljene na Miloševom putu, tačnije na novim autobuskim stajalištima koje je ranije postavila Opština, a koje smo mi na ovaj način upotpunili, kao in a stajalištu u ulici Josifa Marinkovića koje je, podsetio bih, kompletno finansirala mesna zajednica.

Za troškove prvoza 250 kubika rezanog asfalta kao i troškove rada neophodnih mašina Mesna zajednica Novi Bečej izdvojila je 500.000 dinara, dok je lokalna samouprava finansirala troškove PDV-a u izmosu od 50.000 dinara. Iz sredstava mesnog samodoprinosa pribavljena su i dva gola postavljena u dvorištu Osnovne škole “Miloje Čiplić”: “Kako kažu, sreću čine male stvari, a koje, opet, puno znače. Tako su, na osnovu ranijeg predloga, postavljena i dva nova gola na novom terenu koji je nedavno uređen u ovoj školi i ja verujem da će oni koristiti na predstojećim turnirima koji će se tu održavati. Treba podsetiti da se nekada, pored zimskog turnira, održavao i letnji, pa se nadam se će, u dogovoru sa direktoricom škole, on ponovo moći tu da se organizuje.”

 

Read 610 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…