NASTAVLjENO OPREMANjE ŠKOLSKOG DVORIŠTA SREDNjE ŠKOLE NOVI BEČEJ

U Srednjoj školi Novi Bečej u poslednjih nekoliko godina urađeno je mnogo toga na modernizaciji nastave, ali i na uređenju školskog prostora kako bi on, pre svega, bio funkcionalan, ali i prijatan za boravak učenika i njihovih nastavnika.

Učionice su opremljene savremenim tehničkim i nastavnim sredstvima, hodnici ukrašeni muralima, uređena je nova fasada škole uz zamenu dotrajale stolarije, a, između ostalog, opremljena je i multifukcionalna učionica za nastavne, ali i vannastavne aktivnosti. Ipak, ulažu se napori da se uredi i prostor školskog dvorišta koji je uz pomoć sredstava MZ Novi Bečej obogaćen klupama i žardinjerama, a donacijama biljaka od strane JP „Komunalac“ i oplemenjen.

Ova akcija nastavljena je i ove godine, potvrdila nam je direktorka škole, Anita Bojić Perkin: „Školsko dvorište je važno mesto u školi, posebno sada kada učenici nastavu slušaju po kombinovanom modelu, odnosno dok je jedna polovina učenika kod kuće i prati nastavu onlajn, a druga polovina je u školi i prati nastavu iz učionica. Sada vidimo koliko je bitan ljudski kontakt i međusobna interakcija koja se može ostvariti u realnom fizičkom prostoru bez obzira na sve prednosti digitalnog, odnosno virutuelnog sveta. Kada bismo sada pitali učenike koji im je omiljeni predmet u školi, većina njih ili barem polovina bi odgovorila da je to veliki odmor. I zaista u svakoj šali ima istine. Škola nije samo mesto učenja, škola je mesto odrastanja, smeha, druženja, šala, zaljubiljivanja, tako da je veoma važno da školsko dvorište bude uređeno i po meri učenika, da se oni ovde mogu družiti i odrastati, a mi nastojimo da to i ostvarimo i svake godine školsko dvorište se i unapređuje.“

Mesna zajednica Novi Bečej nastoji da podrži obrazovanje u svim novobečejskim školama na načine za koje ima mogućnosti, pa je tako ove godine za Srednju školu obezbedila 200 hiljada dinara upravo za nastavak uređenja školskog dvorišta, istakao je prilikom obilaska škole sekretar Saveta MZ Novi Bečej, Miroslav Macura.

 

Read 576 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…