SEĆANjEM NA ŽRTVE PORODIČNOG NASILjA OBELEŽENA KAMPANjA „16 DANA AKTIVIZMA“

U organizaciji Komisije za rodnu ravnopravnost, a u saranji sa Odeljenjem za javne službe opštine Novi Bečej, danas je ispred zgrade lokalne samouprave sprovedena aktivnost kojom je, u okviru kampanje „16 dana aktivizma“, obeležen Međunarodni dan ljudskih prava.

Tom prilikom okupljenima je podeljen promotivni materijal u skladu sa temom, prikazan je kratak video pod nazivom „Tiče me se“, a postavljeno je i 19 praznih stolica koje simbolizuju ukupan broj žena koje su u ovoj godini izgubile život kao žrtve porodičnog nasilja.

Načelnica Odeljenja za Javne službe opštine Novi Bečej, Ivana Dobožanov, istakla je da Komisija za rodnu ravnopravnost ima podršku u radu tokom cele godine, pa tako i u realizaciji ove aktivnosti kako bi zajedničkim snagama doprineli podizanju svesti lokalne zajednice o ovom problemu. Kako podseća, sa istim ciljem pre dve godine potpisana je i Povelja o rodnoj ravnopravnosti.

Prema podacima Autonomnog ženskog centra, najmlađa žrtva imala je 27, a najstarija 86 godina. Više od polovine žena ubijeno je u partnerskom kontekstu, u prostoru koje su delile sa nasilnikom, a najčešći činilac, tačnije, u svakom četvrtom slučaju, bio je suprug.

 

Read 519 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…