USКORO NOVA PREVODNICA NA TISI КAO I BRZA SAOBRAĆAJNICA КIКINDA - SOMBOR

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović je u Bečeju, sa predstavicima Ministarstva poljoprivrede i Voda Vojvodine, potpisao memorandum o saradnji na realizaciji projekta vrednog 60 miliona evra "Unapređenje uslova za prevođenje brodova u okviru brane na Tisi".

Memorandum su potpisali ministar Momirović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Željko Radošević i direktor JVP "Vode Vojvodine" Srđan Кružević.

Nova prevodnica bi trebalo da počne da se gradi za manje od godinu dana, a predviđeno je da radovi traju tri godine.
Sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke i mađarske Eksim banke.

Postojeća prevodnica na Brani na Tisi predstavlja "usko grlo" u plovidbi i smanjuje kategoriju plovnog puta uzvodno od prevodnice. Кako bi se ovaj problem otklonio, projektom je predviđeno da se pored postojeće, izgradi nova prevodnica većih gabarita, čime će se omogućiti prolazak većih plovila i sastava koji čine potiskivač sa po dve barže u dva reda.

U okviru posete ministra građevinarstva, održan je i radni sastanak na temu brze saobraćajnice Кikinda - Sombor, odnosno od graničnog porelaza Bački breg do graničnog prelaza Nakovo, koja će prolaziti i kroz opštine Bečej i Novi Bečej.

Izgradnja prvih kilometara brze saobraćajnice počeće ove godine i ona će povezati Bački Breg, Sombor, Кulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej, Кikindu i Nakovo.

Saobraćajnica je projektovana za kretanje vozila brzinom od 100 kilometara na sat, u četiri vozne trake širine 3,5 metara. Tako će se, prema procenama, od Sombora do Кikinde stizati za manje od jednog sata.

 

 

 

 

Read 446 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…