ODOBRENA SREDSTVA ZA INVESTICIONO ODRŽAVANjE SVLAČIONICA U SRC „JEDINSTVO“

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je izdvojeno 120 miliona dinara.

Realizacijom tih projekata unapređuje se školska sportska infrastruktura, javni sportski tereni i centri dostupni svim građanima, kao i trenažni centri namenjeni vrhunskim sportistima.

Predsednik Mirović podsetio je na to da je formiranjem Pokrajinske vlade 2016. godine, pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, formiran Sektor za upravljanje infrastrukturnim projektima, čija je nadležnost razvoj sportske infrastrukture.

„Od 2016. godine do danas putem ovih javnih konkursa u sportsku infrastrukturu uloženo je gotovo 730 miliona dinara za 422 projekta. Iz godine u godinu sredstva za ove namene su sve veća, jer želimo da pored velikih gradova, koji su bili i ostali sportski centri, i u manjim sredinama stvorimo uslove za razvoj sporta unapređenjem sportske infrastrukture“, izjavio je predsednik Mirović.

Između ostalog, sredstva su odobrena i za investiciono održavanje svlačionica u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

 

Read 528 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…