ĐACIMA PRVACIMA POKLONI ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE

U školama širom Srbije danas je počela još jedna obrazovna godina, a u školskim klupama po prvi put našli su se i đaci prvaci.

Da početak njihovog obrazovanja protekne u radosnoj i lepoj atmosferi, lokalna samouprava u Novom Bečeju sada već godinama obezbeđuje paketiće sa školskim priborom za svakog đaka prvaka u opštini Novi Bečej. Tim povodom, predsednik opštine Saša Maksimović i njegovi saradnici danas su posetili svih pet osnovnih škola u opštini i pomenutim paketićima obradovali mališane, ali i njihove roditelje.

Prema rečima Biljane Banjac, direktorke OŠ „Miloje Čiplić“ u Novom Bečeju, nova školska godina, pored nove generacije đaka donosi i novine kada je termin nastave u pitanju.

U opštini Novi Bečej nastavu je u novoj školskoj godini počelo da pohađa ukupno 207 đaka prvaka, od čega 188 na srpskom, a 19 na mađarskom jeziku. U školi „Miloje Čiplić“ u klupama se ove godine našao 61 prvak, u školi „Josif Marinković“, takođe, u Novom Bečeju 41 prvak, u školi „Dr Đorđe Joanović“ u Novom Miloševu 59 prvaka, u školi „Stančić Milan - Uča“ u Kumanu 32 prvaka, a u školi „Dositej Obradović“ u Bočaru 14 đaka prvaka.

 

Read 388 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…