JONATAN ZAKIĆ IZ NOVOG MILOŠEVA ŠAMPION EVROPE U POZNAVANjU SAOBRAĆAJA

Sa evropskog takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ koje je proteklog vikenda održano u Zadru u Hrvatskoj, kao član ekipe koja je predstavljala Republiku Srbiju, učenik Osnovne škole „dr Đorđe Joanović“ iz Novog Miloševa, Jonatan Zakić, vratio se sa osvojenim peharom i zlatnom medaljom.

U pitanju je zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije, a u saradnji sa Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije.

Takmičenje je podeljeno u tri segmenta: teoretski, poligon spretnosti i poligon praktičnog ponašanja u saobraćaju, objasnio je nastavnik tehnike i tehnologije, Dragan Nađalin, uz čiju je podršku Jonatan Zakić prošao dugu i temeljnu pripremu i kući se vratio kao šampion.

Povodom ovog izuzetnog uspeha, održan je prijem najpre u Auto-moto savezu Srbije, a potom i u Vladi Republike Srbije gde ih je ugostio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić. Iskrene čestitke uputio je i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, i kao nagradu za postignute rezultate marljivom učeniku uručio bicikl.

Svečani doček organizovan je i u Osnovnoj školi „dr Đorđe Joanović“ gde su ih učenici, ali i zaposleni pozdravili uz ovacije i gromoglasan aplauz.

Upravo ovo dokaz je i podstrek i drugim učenicima da, uz vredan rad i trud, ni mala sredina nije prepreka za veliki uspeh.

 

Read 351 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…