SUBVENCIJE ZA ZAŠTITNE RAMOVE ZA TRAKTORE

Uredba o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor

Ovom uredbom utvrđuju se uslovi i način sprovođenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor koji se u saobraćaju koristi bez zaštitne kabine ili rama, vlasnicima ili korisnicima traktora registrovanih u Republici Srbiji, u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pod zaštitnim ramom u smislu ove uredbe smatra se deo traktora koji služi da zaštiti vozača od povrede u slučaju da se traktor prevrne.

Pravo na subvencionisanu dodelu zaštitnog rama imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji su vlasnici ili korisnici traktora registrovanih u Republici Srbiji. Subvencionisana dodela zaštitnog rama sprovodiće se tri kalendarske godine od dana početka primene ove uredbe.

Odobrena sredstva subvencija uplaćivaće se izabranim proizvođačima zaštitnog rama i ovlašćenim pravnim licima za ispitivanje vozila.

Zahtev za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama u skladu sa ovom uredbom podnosi se Agenciji za bezbednost saobraćaja (u daljem tekstu: Agencija) u zatvorenoj koverti, na adresu: Agenciji za bezbednost saobraćaja, Bulevar Mihaila Pupina 2, 11070 Novi Beograd, sa naznakom:,,Zahtev za subvencionisanu dodelu novog zaštitnog rama”.

Javni poziv za podnošenje zahteva objavljuje se na zvaničnoj internet prezentaciji Agencije – www.abs.gov.rs.

Redosled ostvarivanja prava na dodeljivanje subvencije utvrđuje se prema vremenu prijema potpunog zahteva.

Zahtevi za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama podnose se Agenciji zaključno sa 30. novembrom 2022. godine za tekuću godinu.

 

Uredba

Prilog

Read 426 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…