POMOĆ PENZIONERIMA ZA PRIJAVU ZA PENZIONERSКE КARTICE

Republički fond PIO od 15. marta ove godine omogućio je svojim korisnicima dobijanje penzionerskih kartica nove generacije koje će osim dokazivanja statusa penzionera biti korišćene i za nove pogodnosti i značajno će uticati, kako navode, na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

U ovaj projekat uključuje se šira društvena zajednica, pre svega Vlada Republike Srbije, lokalne samouprave, društveno odgovorni privredni subjekti i preduzetnici koji će obezbediti posebne popuste penzionerima koji pri plaćanju roba i usluga prilože penzionersku karticu, kao i javna preduzeća, privredna društva i institucije koje će obezbediti mogućnost ostvarivanja benefita na osnovu bodova koje će obračunavati Fond PIO po svakoj realizovanoj potrošnji za koju se dobije fiskalni račun.

Zahtev za dobijanje nove penzionerske kartice može se upiti putem interneta i portala Fonda PIO, ali i u svim njegovim organizacionim jedinicama.

U opštini Novi Bečej pomoć penzionerima u procesu prijavljivanja pružaju i udruženja penzionera.

Od potrebnih podataka za prijavu za penzionersku karticu, Ljubica Peskar, predsednica Novog opštinskog udruženja penzionera Novi Bečej, izdvaja JMBG i broj mobilnog telefona.

Penzionerske kartice nove generacije zvanično će se koristiti od 1. oktobra ove godine.






Read 271 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…