U SREDNJOJ ŠКOLI PREDSTAVLJENA BOGATSTVA ISTOČNE SRBIJE

U Srednjoj školi Novi Bečej, u okviru oglednog časa korelacije nastavnih predmeta muzička kultura, umetnost i dizajn, geografija, srpski jezik i književnost, kao i tekstilna grupa predmeta predstavljena su prirodna bogatstva i kulturno nasleđe Istočne Srbije.

Čas je izveden u saradnji sa horom i kamernim orkestrom učenika Osnovne škole ,,Miloje Čiplić" koji su izvedbom vlaške narodne pesme dočarali mentalitet ovog podnevlja.

Uz narodne duvačke instrumente među kojima su i gajde koje se nalaze na listi Nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije, predstavljena je narodna nošnja iz ovih predela, ali i prirodne i kulturno-istorijske znamenitosti koje danas važe i za atraktivne turističke destinacije.

Ovom prilikom na originalan način predstavljen je i dramski prikaz 4. čina „Кoštane“, drame srpskog književika Borisava Stankovića.

Ovaj tip korelacije nudi mogućnost funkcionalnog povezivanja nastavnih sadržaja različitih predmeta kao i uvođenje inovativnih metoda rada u školama.






Read 233 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…