ZNAČAJNA DONACIJA DOMU ZDRAVLJA

Predstavnici Srpsko-američke medicinske asocijacija posetili su danas Dom zdravlja u Novom Bečeju kome su nedavno donirali defibrilator , elektromedicinski uređaj koji se koristi kao sredstvo prve pomoći kod srčanog udara i drugih poremećaja ritma vredan 812.000 dinara.

Po rečima člana ove organizacije, Zorana Mladenovića, ovo neprofitno udruženje osnovano je 2009. godine i do sada su kroz više od 40 projekata u zdravstvene ustanove u Srbiji i Republici Srpskoj uložili gotovo milion američkih dolara.

Donacija je sprovedena na inicijativu zaposlenih u Domu zdravlja Novi Bečej, što predstavlja početak duge i uspešne saradnje u budućnosti, ocenio je Mladenović.

Кoliko je ovaj savremeni uređaj značajan za pravovremeno i adekvatno pružanje pomoći pacijentima, istakla je i dr Mirjana Miljević, načelnica Službe opšte medicine u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Uprava Doma zdravlja najavila je nastavak saradnje sa pomenutom organizacijom kroz različite projekte koji će biti sprovedeni po prioritetu, u skladu sa potrebama ustanove.






Read 236 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…