PREDSTAVA NA POКLON POVODOM 40. „ČITALAČКE ZNAČКE“

Manifestacija „Čitalačka značka“ ove godine obeležila je 40 godina svog postojanja. Narodna biblioteka Novi Bečej, kao i prethodnih nekoliko decenija, priredila je i ove godine završnu svečanost u okviru koje su deci osnovnoškolskog uzrasta koja su dostavila svoje čitalačke dnevnike dodeljene pohvale, kao i nagrade za one najuspešnije.

S obzirom da je ove godine manifestacija bila jubilarna, novobečejska biblioteka mališanima je poklonila i predstavu pod nazivom „Hvala Vuku za azbuku“ koju je izveo Cvetin Aničić, glumac i lutkar iz Šida, potvrdila je Monika Jovanov, koja rukovodi dečjim odeljenjem novobečejske biblioteke.

Prema rečima Cvetina Aničića, predstava za decu „Hvala Vuku za azbuku“ predstavlja zanimljivu monodramu koja je izvedena i na „Zmajevim dečjim igrama“ sa kojima glumac uspešno sarađuje već godinama.

Pogledajte video prilog!

Manifestacija „Čitalačka značka“ organizuje se u opštinskim bibliotekama širom Srbije i to u saradnji sa školskim bibliotekarima. Nastala je u cilju promovisanja čitalačkih navika kod dece koja imaju zadatak da pročitaju preporučene knjige i da o njima vode čitalačke dnevnike.






Read 208 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…