PESNICI RECITOVALI U ČAST TISE I TISКOG CVETA

U okviru manifestacije „Кad Tisa cveta“ u Novom Bečeju ove godine je održan prvi pesnički maraton pod nazivom „Tisa reka ljubavi“.

U čast prirodnog fenomena cvetanja Tise, insekta Tiskog cveta i ljubavi, dvadesetak pesnika iz regiona recitovalo je upravo svoje ljubavne pesme, a sam pesnički maraton koji je održan u suvenirnici TO opštine Novi Bečej na Tiskom keju, realizovan je u saradnji sa Banatskim kulturnim centrom iz Novog Miloševa, inače, sedištem sada već nadaleko čuvene Pesničke republike koja okuplja veliki broj pesnika iz zemlje i inostranstva.

Pesnički maraton otvorio je pesnik iz Srborbrana, Goran Blagojević.

Sudeći prema pozitivnim utiscima učesnika prvog pesničkog maratona „Tisa reka ljubavi“, lako je zaključiti da će se u Novom Bečeju i narednih godina pevati ljubavne pesme pokraj Tise, baš kao što i Tiski cvet iz godine u godinu, još od praistorije, neumoljivo produžava svoju vrstu u jedinstvenom, jednodnevnom ljubavnom plesu.






Read 252 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…