UZ PODRŠКU DO PRIVATNOG BIZNISA

Nina Nikolin, mlada preduzetnica iz Кikinde, od prošle godine sa porodicom živi, a od ove godine i radi u Novom Bečeju gde od pre tri meseca ima registrovanu firmu za kancelarijsko-administrativne poslove zahvaljujući podršci koju je dobila u okviru programa za samozapošljavanje Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovaj program, kao jedna od aktivnih mera zapošljavanja pored subvencija u visini od 300 hiljada dinara uključuje i stručnu, odnosno nefinansijsku podršku koja obuhvata obuku za preduzetnike početnike, uslugu mentoringa, informisanje i savetovanje. Program na ovaj način predstavlja sveobuhvatnu pomoć za sve one koji žele da osnuju svoju firmu, potvrdila nam je Nina Nikolin.

Uz podršku programa za samozapošljavanje Nacionalne službe za zapošljavanje moguće je pokrenuti biznis iz bilo koje od proizvodnih ili uslužnih delatnosti, a isključene su primarna poljoprivredna proizvodnja, menjačnice, trgovina i taksi usluge. Delatnost registrovanih firmi je iz različitih oblasti: usluga, uslužnog zanatstva, intelektualnih usluga i proizvodnje.

Prema rečima Nine Nikolin, ovaj program predstavlja pomoć od izuzetnog značaja za pokretanje sopstvenog biznisa. Ona je uputila i kratku poruku za sve one koji razmišljaju o tome da pokrenu svoju firmu.

U prvoj polovini tekuće godine u okviru programa za samozapošljavanje, subvencije za pokretanje privatnog biznisa dobilo je 74 lica u Srednjobanatskom okrugu, od čega je 12 firmi otvoreno na teritoriji opštine Novi Bečej.






Read 235 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…