VAКCINA PROTIV HPV-A PREPORUČENA VEĆ OD 9. GODINE

Infekcija humanim papiloma virusima (HPV) jedna je od najčešćih polno prenosivih infekcija, a najviše inficiranih uzrasta je između 20 i 25 godina.

Vakcina „Gardasil“, koja uspešno prevenira oboljenja izazvana HPV virusom, od 2006. godine uvedena je u 111 zemalja sveta, a o trošku Republickog fonda za zdravstveno osiguranje od juna prošle godine dostupna je i u Domu zdravlja Novi Bečej.

Iz Doma zdravlja napominju da se deca sa navršenih 15 godina i starija mogu sama javiti svom izabranom lekaru, dok se imunizacija lica mlađih od 15 godina sprovodi uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja ili staratelja.

Vakcina „Gardasil“ štiti od 9 različitih tipova HPV-a, a istraživanja kažu da je, pored visoke efikasnosti, i jedna od najbezbednijih.

Tokom više od 100 studija koje su rađene od kada je počela njena primena, efikasnost vakcine „Gardasil“ dokazana je u više od 90% slučajeva i kada je reč o Domu zdravlja Novi Bečej, do sada nije zabeležena ni jedna neželjena reakcija.






Read 186 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…