PENZIONERIMA PODELJENI PAКETI SOLIDARNE POMOĆI

Penzionerima sa teritorije opštine Novi Bečej sa mesečnim primanjima do 20.600 dinara nedavno su raspodeljeni paketi solidarne pomoći obezbeđeni od strane Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, a u skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija.

Javni poziv prethodno je objavljen putem društvenih mreža i istaknut na oglasnoj tabli Novog opštinskog udruženja penzionera, a za ove potrebe od strane Fonda izdvojena su sredstva u iznosu od 120.000 dinara.

Vrednost jednog paketa iznosila je nešto više od 1900 dinara, a u njemu su se našle osnovne životne namirnice i higijenska sredstva.

Iz Novog opštinskog udruženja penzionera ističu da su u obavezi da nadležnoj filjali Fonda u Zrenjaninu dostave izveštaje o raspodeli paketa, a ovakve i slične mere pomoći ocenili su kao značajnu olakšicu kada su stariji sugrađani u pitanju.

Udruženje sprovodi i niz drugih aktivnosti među kojima je i organizacija kolektivnih odmora pomoću vaučera, rođendanskih proslava, ali i nabavka ogreva i zimnice na više mesečnih rata.






Read 206 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…