„JESENJA NOĆ MUZEJA” U ZNAКU DEVOJAČКOG ŠTAFIRA

Novomiloševčani su ove godine jesen dočekali u okviru manifestacije „Jesenja noć muzeja“ koja je održana u Žitnom magacinu i u Zavičajnom muzeju „Кotarka“.

Manifestaciju je organizovalo Udruženje za negovanje tradicije Novi Bečej uz podršku novobečejske opštine, MZ Novo Miloševo i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Bogat program podeljen je u nekoliko segmenata, pa je najpre predstavljena monografija „Jelena Badnjevac Ristić: Žena sa glavnog koloseka“ Aleksandre Hajdin u izdanju Banatskog kulturnog centra. O monografiji je govorio književnik Radovan Vlahović.

Prema rečima kustoskinje muzeja, Iskre Popov, „Jesenja noć muzeja“ pružila je odličnu priliku da se posetiocima prikažu nove postavke, ali i deo bogatog nasleđa koje muzej u Novom Miloševu godinama čuva od zaborava. Tema ovogodišnje manifestacije bila je devojački štafir, odnosno devojačka sprema.

Pored izložbe „Devojački štafir“ na spratu Žitnog magacina izložene su ovom prilikom i slike Jelene Badnjevac Ristić, slikarke iz Pančeva.

U okviru muzičkog programa posetiocima manifestacije predstavila se Ženska pevačka grupa „Melizmi“ iz Кikinde koju predvodi Biljana Mandić.

U okviru manifestacije „Jesenja noć muzeja“ u Novom Miloševu priređena je i izložba tradicionalnih banatskih kolača u kojima su posetioci mogli da uživaju, čime je upotpunjen celokupni doživljaj večeri u prelepom ambijentu Žitnog magacina.






Read 215 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…