U NOVOBEČEJSКOM PARКU OŽIVELE VITEŠКE BORBE

U novobečejskom parku juče su prolaznici imali priliku da uživaju u novoj manifestaciji pod nazivom „Srednjovekovni dan“ koju su organizovali TO opštine Novi Bečej i Srpski viteški red „Svibor“.

Bila je to izuzetno atraktivna prezentacija viteške odeće, opreme, ali i starih oružja, a zainteresovani su mogli da se na bezbedan način oprobaju u nekoj od viteških veština popot bacanja sekire, koplja ili da se fotografišu obučeni kao vitezovi.

Srpsko viteško borenje „Svibor“ nastalo je 1991. godine blagoslovom patrijarha Pavla sa ciljem očuvanja viteških disciplina, ali i kvaliteta i vrednosti iz prošlosti, istakao je ovom prilikom čelnik „Svibora“, Radivoj Radulović.

Da i danas nema vitezova i viteških vrlina sigruno je da svet ne bi postojao, smatra Radulović.

Manifestacija „Srednjovekovni dan“ osmišljena je kao nova turistička ponuda, ali i kao omaž istorijskom nasleđu čiji ostaci su više nego prisutni u novobečejskoj opštini, objasnio je ovom prilikom direktor TO opštine, Saša Dujin.






Read 250 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…