SREDNJOŠКOLCIMA JEDNOКRATNA NOVČANA POMOĆ

U zgradi Radničkog univerziteta u Novom Bečeju danas je održana 28. sednica SO Novi Bečej na čijem dnevnom redu se našlo 8 tačaka.

Nakon donošenja odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti radi utvrđivanja poreza na imovinu za narednu godinu, odnosno odluke o visini stope poreza na imovinu u novobečejskoj opštini, o čemu smo nedavno detaljnije izveštavali, odbornici SO Novi Bečej usvojili su i odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednje škole koji su sa teritorije opštine, a koji su državljani Republike Srbije.

Naime, novčana pomoć u iznosu od 10 hiljada dinara biće uplaćena onim punoletnim učenicima, odnosno roditeljima maloletnih srednjoškolaca koji popune pripremljeni obrazac u školi, objasnila je nakon sednice Ivana Dobožanov Ćurčić, načelnica Odeljenja za javne službe u Opštinskoj upravi Novi Bečej.

Prema navodima ministra finansija Siniše Malog u objavi na Instagramu, novac za ove namene će u narednih 10 dana biti isplaćen lokalnim samoupravama.

Odbornici SO Novi Bečej na 28. sednici, između ostalog, utvrdili su i predlog odluke o obrazovanju jedinice civilne zaštite opšte namene i specijalizovanih jedinica civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji opštine Novi Bečej.






Read 150 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…