„SOMNIS BEDDING” U NOVOM BEČEJU: POČINjE PREUREĐENjE NEKADAŠNjE ZGRADE POBEDE

Kompanija „Somnis Bedding” je preuzela vlasništvo nad nekadašnjom zgradom "Pobeda" u Novom Bečeju, saopštio je zastupnik kompanije Fernando Ungaro.

Pored toga, kompanija je kupila i 30 hektara zemljišta u Industrijskoj zoni, koja će ubrzo početi da se gradi, a gde u narednom periodu „Somnis Bedding” planira izgradnju velike fabrike.

Ungaro je naglasio da kompanija ima nameru da počne sa radom u što kraćem roku. „Danas smo postali vlasnici ovog objekta i želimo što pre da počnemo sa radom. Pre toga moramo da dovedemo zgradu u stanje koje odgovara standardima naše kompanije, što podrazumeva obavljanje obimnih građevinskih radova, preuređenja, rad na podovima, kao i uređenje prostorija za naše klijente i zaposlene, kako bi svi bili bezbedni, zdravi i srećni", rekao je Ungaro.

Saša Maksimović, predsednik Opštine Novi Bečej, izrazio je zadovoljstvo povodom planova „Somnis Beddinga”, podsećajući na uspešan informativni dan koji je kompanija organizovala u septembru, kada su privukli veliki broj zainteresovanih kandidata za zapošljavanje.

„ Somnis Bedding” se specijalizovao za proizvodnju dušeka, madraca, letvica, okvira za krevete i sličnih tekstilnih proizvoda. U početnoj fazi, kompanija planira da zaposli oko 200 radnika, a najavljeno je i proširenje kapaciteta u narednom periodu.

Podsećamo, Pokrajinska vlada je nedavno odobrila sufinansiranje projekta u industrijsko-poslovnoj zoni Novi Bečej u vrednosti od 140 miliona dinara, čime se otvara put za uspostavljanje pogona američke kompanije Ecor Global i belgijske Somnis Bedding. Opština Novi Bečej će za ove namene iz budžeta izdvojiti 40 miliona dinara.

 

Read 128 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…