DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA SA ORUŽJEM I KURS ZA REZERVNE OFICIRE VOJSKE SRBIJE

Obaveštenje za javnost.
Dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije.

Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin, obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola, da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružijem i kurs za rezervne oficire Vojske Srbije. Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Više informacija mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs ili u centru Ministarstva odbrane Zrenjanin u Zrenjaninu, adresa Gundulićeva bb, gde mogu podneti prijavu. Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u neki od centara za obuku Vojske Srbije.

Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, potpisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci. Služenje vojnog roka sa oružijem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin


Read 1031 times

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…