U TOKU REKONSTRUKCIJA VODOVODA U KARAĐORĐEVOJ ULICI

Opština Novi Bečej poslednje dve godine ulaže znatna sredstva u rekonstrukciju vodovodne mreže, odnosno uzamenu dotrajalih cevi od azbesta.

Kako rekonstrukcija podrazumeva velika ulaganja i vreme, radi se maksimalno koliko se može, ističe predsednik opštine, Saša Maksimović i dodaje da je nastojanje opštine da ravnomerno razvija sve delove nasljenog mesta, ali i ostalih naselja u opštini.

Trenutnu su u toku radovi na rekonstrukciji vodovoda u Karađorđevoj ulici u Novom Bečeju od ulice 7. jula do Miloševačkog puta u dužini od oko 1.000 metara. Vrednost radova iznosi 5,5 miliona dinara od čega je opština obezbedila 30 posto, a ostatak Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo: „Ono što je činjenica je da azbestne, kancerogene cevi moraju da se menjaju. Poslednjih trideset godina je jako malo ulagano u vodovodnu mrežu. Sada je zaista kranje vreme da se kompletan vodovod rekonstruiše, dakle, ne ono što nema potrebe, nego sve ono gde su cevi od azbesta to moramo promeniti i zbog zdravlja građana, dakle, ne samo zbog lošeg stanja vodovoda. Po prvi put smo „sišli“ ispod 20 kilometara, dakle, već dve godine aktivno vršimo rekonstrukciju vodovoda što nikada ranije nije rađeno tim intenzitetom. Trenutno nam je preostalo još oko 17 kilometara azbestnih cevi za rekonstrukciju u samom naseljeno mestu Novi Bečej. Bočar i Novo Miloševo imaju manje tih problema, dok Kumane ima zaista ozbiljan problem. U narednom periodu ćemo se potruditi da se više pažnje posveti upravo Kumanu jer je tamo praktično 90 posto vodovodne mreže pod azbestom“, rekao je Maksimović.

Rekonstrukciju vodovoda u Karađorđevoj ulici vrši Javno preduzeće „Kumanalac“, a završetak radova se očekuje do kraja godine, ukoliko to dozvole vremenski uslovi, kaže direktor ovog preduzeća, Vladimir Radišić: „U Karađorđevoj ulici smo za sada završili oko 450 metara i nastavljamo dalje. Kao što je rekao predsednik, u pitanju je 1.000 metara vodovoda. Mogu samo da kažem da ćemo u ovoj godini uraditi oko 3,5 kilometra vodovodnih cevi. U suštini, to je nešto manje od 6.000 metara za prethodne dve godine. Mi smo već osetili efekte takvog rada jer imamo manju potrošnju vode nego prethodnih godina i manje gubitaka, samim tim zahvatamo manje vode iz bunara, takođe, manje su nam opterećene pumpe i manje trošimo struje, odnosno radimo ekonomičnije. Tako da svakako imamo boniteta od ovih radova i nadam se da ćemo u narednim godinama uraditi kompletan vodovod u Novom Bečeju, a kao što je rekao i predsednik, i u ostalim naseljenim mestima, jer je to prioritet što se tiče vodovoda.“

Prema Radišićevim rečima, rekonstrukcijom vodovoda u Karađorđevoj ulici dobiće se i novi priključci za 80 domaćinstava.
Read 1004 times

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…