JOVANA DRAGIĆ I JOVAN RISTIĆ SPORTISTI 2019. GODINE

U novobečejskom Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ i ove godine organizovana je svečanost proglašenja najuspešnijih sportista opštine i uručenje nagrada u vidu pehara, priznanja i plaketa.

U 2019. godini među najuspešnijima bili su najmlađi sportisti, pa je tako Sportski savez opštine, pre svega, uručio priznanja za šesnaest najboljih. Za najperspektivnijeg sportistu novobečejske opštine proglašen je Siniša Simonović, mladi fudbaler „2. oktobra“ iz Kumana, dok je titulu najuspešnije mlade ekipe poneo pionirski sastav 2004. godište FK „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja.

Dobri rezultati koje beleži bili su jedino merilo da se za najbolju ekipu u 2019. godini proglasi novobečejski KMF „Tisa“, dok je nagrada za najbolji sportski kolektiv pripala RK „Jedinstvo“. Takođe, ovom prilikom FK „Vojvodina“ iz Novog Miloševa dodeljeno je priznanje za uspešnu organizaciju 7. međunarodnog turnira u fudbalu za mlađe kategorije koji je održan avgusta, a na kom je učestvovalo 45 ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, sa preko 450 učesnika.

Prema rečima Dalibora Vučetića, predsednika Sportskog saveza opštine Novi Bečej, ove godine dodeljen je rekordan broj nagrada, čak 32 i to u velikoj konkurenciji.

Kada su dame u pitanju, za najuspešniju pionirku proglašena je Marina Marčićev, članica Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja. Titulu najbolje kadetkinje u 2019. godini ponela je Nevena Filipov, takmičarka Karate kluba „Mladost“ iz Novog Miloševa, dok je najbolja juniorka u protekloj godini Marina Glavaški, odbojkašica novobečejskog „Jedinstva“. U kategoriji seniorki za najbolju sportiskinju opštine izabrana je Jovana Dragić, karatiskinja Karate kluba „Sen Pai“.

U kategoriji sportisti, za najboljeg pionira izabran je Stefan Barbul, član Sportskog društva „2. oktobar“ iz Kumana. Nagradu kao najbolji kadet primio je Ivan Marić, košarkaš novobečejskog „Jedinstva“, dok je za najuspešnijeg juniora u 2019. godini proglašen Strahinja Radojčin, član Karate kluba „Mladost“ iz Novog Miloševa. U kategoriji seniora za sportistu godine izabran je rukometaš „Jedinstva“, Jovan Ristić.

Ove godine dodeljena su i priznanja u oblasti radničkog sporta, pa je tako plaketom nagrađen Ranko Janjić za uspešnu organizaciju 12. sportske olimpijade radnika Vojvodine. Za dugogodišnje angažovanje i nemerljiv doprinos u oblasti radničkog sporta specijalna plaketa dodeljena je Vukosavi Velisavljev iz Novog Bečeja, dok je za najbolju sportiskinju u kategoriji radnika sportista proglašena Ivana Kovačev, nekadašnja kuglašica Ženskog kuglaškog kluba „Jedinstvo“.

Izbor najuspešnijih sportista opštine Novi Bečej i ove godine organizovali su Sportski savez i TO opštine Novi Bečej, uz podršku opštine Novi Bečej, MZ Novi Bečej i Sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“. Program su prema tradiciji upotpunili folklorni nastupi kulturno-umetničkih društava „Bećarac“ iz Novog Bečeja, „Jovan Aćimac“ iz Kumana i „Teodor Pavlović“ iz Novog Miliševa, a manifestaciju je otvorio nastup Tamburaškog orkestra Kluba roditelja iz Kumana.






Read 1057 times
Login to post comments

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…