SPORTSKOM UDRUŽENJU „2. OKTOBAR“ DONIRANA SPORTSKA OPREMA

Sportsko udruženje „2. oktobar“ iz Kumana od svog osnivanja beleži odlične rezultate u kung fu vušu sportu, što je još jednom potvrđeno i na nedavno održanom izboru najboljih sportista opštine Novi Bečej na kom su nagrađeni i članovi ovog udruženja.

Mladi Stefan Barbul izabran je za najuspešnijeg pionira opštine u 2019. godini, dok je Milijana Medić, kojoj stručnjaci predviđaju blistavu karijeru, nagrađena priznanjem za postignute rezultate u protekloj godini.

Uspeh koji beleži ovo sportsko udruženje utoliko je veće kada se zna da uslovi u kojima treniraju nisu na viskom nivou, a takvo je i stanje opreme koju takmičari koriste na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Lokalna samouprava je zato u saradnji sa JP „Srbijašume“ nedavno uručila potrebnu opremu Sportskom udruženju „2. oktobar“ u vidu tatamija, odnosno posebne podloge za treniranje i takmičenje i odgovarajućih rekvizita kao što su kacige, rukavice i štitnici. Opremu su uručili predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i predsednik Nadzornog odbora JP „Srbijašume“, Miloš Srećković.

Kada su takmičenja u 2020. godini u pitanju, Sportsko udruženje „2. oktobar“ iz Kumana priprema se za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Rusiji, ali i za domaća takmičenja, kao i za ona koja će se održati u okolnim zemljama, kao što su Bosna i Hercegovina, Makedonija, Mađarska. Ipak, kao najvažniju aktivnost u narednoj godini, Siniša Medić, predsednik SU „2. oktobar“ najavljuje takmičenje u kung fu vušu sportu u Kumanu koje će ovo sportsko udruženje organizovati po peti put. Takmičenje će se održati 4. aprila, a očekuje se da će učestvovati preko 150 takmičara.






Read 931 times
Login to post comments

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…