ODRŽANA 57. SEDNICA OKRUŽNOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

U Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu danas je održana vanredna 57. sednica Okružnog štaba za vanredne situacije

Na sednici kojom je predsedavala načelnica i komandant Okružnog štaba Snežana Vučurević i kojoj su pored članova prisustvovali i predsednici lokalnih samouprava, razmatrana je aktuelna situacija na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga usled proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije zbog epidemije virusa COVID -19 i iznete informacije o sprovedenim merama štabova za vanredne situacije po jedinicama lokalnih samouprava na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga, u cilju sprečavanja širenja zaraze virusom COVID -19.

O aktuelnoj situaciji podatke su izneli dr Radivoj Filipov, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, dr Ivana Tešić direktorka zrenjaninske Opšte bolnice i Dragiša Vojnović, načelnik Policijske uprave Zrenjanin. Informacije o sprovedenim merama štabova za vanredne situacije na teritoriji Grada Zrenjanina i opština Sečanj, Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja prezentovali su komandanti štabova lokalnih samouprava.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, na teritoriji Okruga od početka proglašenja pandemije do danas registrovano je ukupno 28 osoba pozitivnih na COVID -19. U poslednjih nedelju dana na osnovu sprovedenih testiranja nije bilo slučajeva pozitivnih na COVID -19, istakao je dr Filipov. Nakon svih prezentovanih podataka zaključeno je da je stanje u zdravstvenom sistemu na teritoriji Okruga stabilno, te da su svi postupci i procedure uspostaljeni kako je i propisano i da se u potpunosti primenjuju. Komunikacija između subjekata zdravstvene zaštite i prevencije je stalna i na zavidnom nivou.

Takođe je i u bezbednosnom smislu situacija stabilna. Poštuju se mere samoizolacije i zabrane kretanja tako da nije bilo čestih povreda propisanih mera, istakao je načelnik PU Dragiša Vojnović. Imajući u vidu i sve mere koje su lokalne samouprave sprovele u cilju pružanja pomoći i snabdevanja najugroženijih kategorija stanovnika kao i obezbeđivanja funkcionisanja zdravstvene, socijalne, bezbednosne i komunalne delatnosti, ocenjeno je da je situacija stabilna i pod kontrolom.

Osim velikog doprinosa svih nadležnih službi, posebno je ukazano na značaj i doprinos građana koji su disciplinovanim i odgovornim ponašanjem u velikoj meri doprineli trenutno povoljnoj situaciji i da je neophodno da se i u narednom periodu svi pridržavaju propisanih mera u cilju sprečavanja širenja zaraze virusom COVID -19.

 

Read 804 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…