ZAKLjUČCI ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Vanredno stanje zbog korona virusa u Srbiji je uvedeno 15. marta. To je na lokalnim nivoima značilo formiranje Štabova za vanredne situacije, koji su primenjivali sve mere propisane od strane Vlade Srbije. U četvrtak 23. aprila, održana je Sednica Štaba za vanredne situacije opštine Novi Bečej, na kojoj su usvojeni Izveštaji o radu svih službi u proteklih mesec dana.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej je ovom prilikom podsetio javnost da se Opštinski Štab za vanredne situacije bavi obezbeđivanjem neophodnih sredstava za funkcionisanje ustanova i same lokalne samouprave. "Na teritoriji opšine Novi Bečej su dve osobe zaražene virusom korona, jedna osoba u Novom Miloševu i jedno lice u Novom Bečeju. Zahvaljujući disciplini, virus se nije proširio".

Sledeće nedelje kreće podela 765 paketa za socijalno ugrožene

Maksimović je istakao da je opština završila podelu paketa penzionerima koji imaju primanja niža od 30.000 dinara. "Imamo još nekih dvadesetak penzionera koji su na proveri i koji se iz nekog razloga nisu našli na PIO spisku i svako ko ispunjava uslove će dobiti te pakete", rekao je prvi čovek novobečejske opštine i dodao da od ponedeljka kreće podela 765 paketa za socijalno ugrožena lica prema spisku Centra za socijalni rad

Inače, kako se moglo čuti na Štabu, od početka uvođenja policijskog časa svega 6 lica je privedeno. Troje je od strane PS Novi Bečej kažnjeno po ubrzanom postupku novačnom kaznom od 50.000 dinara, a za tri lica, koja idu po redovnom postupku, kazna će biti određena naknadno. Protiv dva lica su podnete krivične prijave za kršenje mere samoizolacije, dok se trenutno proverava oko 150 lica koja su navodno imala dozvole za kretanje tokom policijskog časa.

Predsednik Maksimović je podsetio i da je u proteklih mesec dana obezbeđeno 50.000 litara natrijum-hipohlorita, sredstva za dezinfekciju. "JP "Komunalac" ga je već delio građanstvu, a od sledećeg ponedeljka imamo novu akciju besplatne podele ovog dezinfekcionog sredstva."

Saša Maksimović je iskoristio priliku da se zahvali i kompaniji "Italteks Intimo" koja je bez ikakve naknade sašila 6.113 maski.

"Uskoro stiže još 5.000 ovakvih maski, koje će biti na raspolaganju i samom građanstvu. Takođe, posebnu zahvalnost dugujemo i Domu zdravlja i JP "Komunalac" koji su tokom ovih mesec dana bili na "visini zadatka", kao i Crvenom krstu i volonterima. Volonteri Crvenog krsta su u prethodnih mesec dana imali preko 1.500 sati volonterskog rada, a njih 57, svakodnevno imaju preko 30 "intervencija", izlazaka na teren i pomoći građanima".

Ove nedelje su sa radom počele i pijace širom Srbije, kao i u Novom Bečeju. Direktor JP "Komunalac" Novi Bečej Vladimir Radišić je na Sednici Štaba za vanredne situacije istakao da je primetno da su građani opušteniji. Prodavcima su obezbeđene maske i rukavice, ali kupci i dalje dolaze bez adekvatne zaštite.

"Razmišljamo da zatvorimo kapiju i puštamo kupce, kako se ne bi stvarale gužbe", istakao je Radišić.

Predsednik Saša Maksimović se ujedno zahvalio svim građanima koji poštuju mere, uz podsećanje da se ne opuštaju previše i da i dalje drže neophodno rastojanje od dva metra, da nose maske i rukavice i da se ne okupljaju u parkovima.

Read 772 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…