U PRIPREMI PAKET OPŠTINSKIH EKONOMSKIH MERA

Pored ekonomskih mera, koje je Vlada Republike Srbije osmislila kao podršku privrednicima i građanima Srbije kako bi ublažila uticaj epidemije korona virusa na ekonomiju naše države, građani opštine Novi Bečej mogu očekivati i lokalne ekonomske mere, najavio je predsednik opštine Saša Maksimović.

Naime, ukoliko se sa idejom slože i odbornici Skupštine opštine po prekidu vanrednog stanja, biće pripremljeno nekoliko paketa ekonomskih mera koje će se odnositi na naknade za korišćenje prostora na javnim površinama u poslovne i druge svrhe, za zaštitu i unapređenje životne sredine, za korišćenje javne površine za oglašavanje koja se odnosi na bilborde, kao i na takse za isticanje firme i zakup objekata u svojini opštine Novi Bečej.

Prema Maksimovićevim rečima, privrednici ne mogu biti oslobođeni svih navedenih taksi za celu godinu, jer se budžet opštine u najvećoj meri puni upravo na ovaj način, ali može im omogućiti da ne moraju da ih plate za prvi kvartal ove godine. Dodatno opterećenje na budžet opštine ove godine predstavljaće i preuizmanje duga Doma zdravlja Novi Bečej, upozorava on.

Ukoliko se odbornici slože sa ovim paketima ekonomskih mera, biće neophodno uraditi i rebalans budžeta, drugi po redu ove godine, istakao je Maksimović.

Read 787 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…