PREDŠKOLSKA USTANOVA POČINjE SA DELIMIČNIM RADOM 11. MAJA

Nakon dva meseca bez mališana PU „Pava Sudarski“ ovih dana vrši sve neophodne pripreme kako bi od ponedeljka, 11. maja, počela sa radom, ali u posebnom režimu.

Naime, delimičan početak rada novobečejske predškolske ustanove obuhvatiće oko pedesetoro dece u tri objekta, dva u Novom Bečeju i jedan u Novom Miloševu. Prema rečima direktora ove ustanove, Dragana Miloradovića, u pitanju su deca čija su oba roditelja zaposlena i zbog toga imaju potrebu za njihovim zbrinjavanjem u vrtiću. Prijavljeni broj dece od strane roditelja predstavlja 22 posto obuhvata dece u celodnevnom boravku, kaže Miloradović.

Uprkos ukidanju vanrednog stanja na snazi i dalju ostaju mere predostrožnosti i socijalnog distanciranja koje će se primenjivati i u samoj predškolskoj ustanovi. To neće biti lak zadatak zbog uzrasta dece i njihovog temperamenta, ali zaposleni u vrtićima učiniće sve što je u njihovoj moći da ispoštuju pomenute mere opreza, dodaje Miloradović i objašnjava koje su sve mere preduzete, ali i koja je dalja procedura za decu i roditelje.

Direktor PU „Pava Sudarski“ istakao je da će se i narednom periodu ponašati u skladu sa instrukcijama i preporukama Vlade Republike Srbije i nadležnog ministarstva, kao i da će sam razvoj situacije uticati na to kada će vrtići početi sa redovnim radom.

Read 742 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…