POSAĐENO 500 SADNICA TOPOLE U NOVOM MILOŠEVU

U Novom Miloševu organizovana je društveno-odgovorna akcija sadnje oko 500 sadnica muškog klona topole na parceli od oko 2 hektara površine koja se nalazi u blizini beodranskog groblja. Na ovom poljoprivrednom zemljištu nekada se nalazila šuma, a novim sadnicima ona će biti obnovljena, istakao je tokom akcije Matija Kovač, poslanik u Skupštini AP Vojvodine, koji je i inicirao akciju.

Ovo je samo jedan u nizu napora lokalne samoprave u pošumljavanju opštinske teritorije, rekao je Kovač i dodao da je akciju omogućila saradnja sa Institutom za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu iz Novog Sada gde su pribavljene sadnice zahvaljujući donacijama nekoliko poljoprivrednih gazdinstava iz Novog Miloševa.

Pored meštana, u ovoj ekološkoj akciji učestvovali su i učenici OŠ „Dr Đorđe Joanović“ predvođeni nastavnicom biologije, Vidicom Štetin. Prema njenim rečima, ovakve i slične akcije nisu strane đacima novomiloševačke škole.

Stručnu podršku sadnji topola u Novom Miloševu pružio je stručni saradnik u Institutu za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, Zoran Novčić, koji je istakao izuzetnu važnost pošumljavanja i ovakvih akcija.

U akciji pošumljavanja učestvovali su i lovci Lovačkog društva „Laza Pajić“, ali i vatrogasci DVD Novo Miloševo koji su osim u sadnji pomogli i u zalivanju sadnica.

 

Read 573 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…