SO NOVI BEČEJ: KREATIVNI CENTAR „HERTELENDI–BAJIĆ“ USKORO SPREMAN ZA POSETIOCE

Na 11. sednici Skupštine opštine Novi Bečej u okviru 1. tačke dnevnog reda doneta je Odluka o zajedničkom osnivanju Kreativnog centra „Hertelendi – Bajić“ Bočar od strane Autonomne pokrajine Vojvodine i Opštine Novi Bečej.

Odluka je prethodno jednoglasno usvojena i na sednici Pokrajinske vlade koja je za osnovno funkcionisanje “Hertelendija” izdvojila inicijalna godišnja sredstva u visini od nepunih 50 miliona dinara, potvrdio je Matija Kovač, šef odborničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“.

Kovač dodaje da samo na nivou Vojvodine ima 50 predškolskih ustanova uz 385 osnovnih škola čiji će polaznici upravo biti korisnici ovog kompleksa. Za vršioca dužnosti direktora imenovan je Novica Blažin, dosadašnji direktor Doma kulture u Novom Bečeju, pred kojim je ozbiljan zadatak da u što kraćem roku oformi i registruje preduzeće, navodi Kovač.

Pored ove, u okviru 15 tačaka dnevnog reda, doneta su i Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune finansijskih planova svih mesnih zajednica, kao i Doma kulture, Narodne biblioteke, Turističke organizacije, Predškolske ustanove “Pava Sudarski” i Sportsko rekreativnog centra “Jedinstvo”. Doneto je i Rešenje o utvrđivanju cene obroka koji se pripremaju u Domu za odrasla i starija lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“, kao i Rešenje kojim je, nakon isteka mandata, za direktora Turističke organizacije ponovo imenovan Saša Dujin.

 

Read 510 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…