OBAVEŠTENJE

Obaveštavaju se građani i posebno pozivamo lica koji stiču punoletstvo do i 16. januara 2022. godine, da povodom održavanja republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, koji će se održati 16. januara 2022. godine, mogu izvršiti uvid u birački spisak za područje opštine NOVI BEČEJ, u cilju provere da li su upisani u birački spisak i da li su upisani podaci tačni, do 31. decembra 2021. godine,  svakog radnog dana od 7,00 do 15,00 časova i to u NOVOM BEČEJU u USLUŽNOM CENTRU Opštinske uprave Novi Bečej, Žarka Zrenjanina broj 8.

Birač, najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno najkasnije do 25. decembra 2021. godine, može podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećem referendumu glasati prema mestu boravišta u zemlji. Upis ovog podatka u birački spisak vrši  isključivo opštinska odnosno gradska uprava gde birač želi da glasa. Birač koji ima boravište u inostranstvu, najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, odnosno najkasnije do 25. decembra 2021. godine, može podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na prestojećem referendumu glasati u inostranstvu. Ovaj zahtev se može podneti u inostranstvu, u diplomatsko-konzularnom predstavništvu RS, a može se podneti i u zemlji nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi, prema mestu prebivalištu u zemlji.

Svaki građanin može podneti zahtev OPŠTINSКOJ UPRAVI NOVI BEČEJ, za promenu u biračkom spisku (upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku) ako on ili drugi građanin nije upisan u birački spisak ili je upisan, a nema biračko pravo ili nema biračko pravo na području opštine NOVI BEČEJ u kojoj je upisan u birački spisak ili ako neki od podataka iz biračkog spiska nije pravilno upisan. Uz zahtev se prilažu potrebni dokazi. Nakon zaključenja biračkog spiska ovaj zahtev se podnosi ministarstvu nadležnom za poslove uprave.

Rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku donosi, do zaključenja biračkog spiska opštinska uprava, a od zaključenja biračkog spiska, pa sve do 72 časa pre dana referenduma, ministarstvo nadležno za poslove uprave.

                                                                      OPŠTINSКA UPRAVA NOVI BEČEJ

 

 

 

 

 

 

 

Read 475 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…