NEGOVATI КULTURU SEĆANJA, A NE КULTURU ZABORAVA

Polaganjem venaca na spomenik Crvenoarmejcima na Tiskom keju u Novom Bečeju danas je obležen 9. maj - Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Vence su tradicionalno položili predstavnici lokalne samouprave, Ambasade Rusije u Srbiji, Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Vološinov“ i MZ Novi Bečej, a događaju su prisustvovali i drugi građani Novog Bečeja. Ono što se kao konstanta ponavlja iz godine u godinu jeste važnost negovanja kulture sećanja, a ne kulture zaborava, smatra Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

Prisutnima na Tiskom keju obratio se i Dmitrij Ljitvinov, treći sekretar Ambasade Rusije u Srbiji.

Predsednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Vološinov“ iz Novog Bečeja, Željko Perić, smatra da je 9. maj kao datum od višestrukog značaja.

Nakon polaganja venaca na spomenik na Tiskom keju, venci su položeni i na spomen-groblju u Novom Bečeju, odnosno na spomenik posvećen palim pripadnicima Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije. Prema rečima dr Milke Budakov, predsednice Zavičajnog kluba Novobečejaca i Vranjevčana čiju su predstavnici, takođe, ovom prilikom položili venac, nikada ne smemo zaboraviti žrtve koje su pale za naše bolje sutra.






Read 245 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…