GURMANI UКRSTILI VARJAČE U NOVOM BEČEJU

Na platou ispred marine „Gradiste“ u Novom Bečeju održano je još jedno „Opasuljivanje“, gastro manifestacija koja svakog leta okupi veliki broj gurmana, ali i ljubitelja dobrog provoda.

Ove godine, Tiskim kejom širio se neodoljivi miris iz više desetina kotlića, od čega je 35 prijavljeno za takmičenje, a program je upotpunjen nastupom Udruženja „Folklorika“ iz Novog Sada, kao i nizom takmičenja za decu i odrasle.

Zdravicom i duhovitim anegdotama koje svedoče upravo mirnom, ali autentičnom životu Vojvođana, prisutne je pozdravio i glumac Milenko Pavlov.

U domaćinskom maniru, pod svakim šatorom mogli ste probati ukusan pasulj, a uz to dobiti i savet iskusnih kuvara koji su nesebično otkrili male tajne velikih stručnjaka.

Кoji su kriterijumi po kojima je na izmaku dana izabran najukusniji pasulj, otkrila nam je predsednica žirija i direktorica Turističke organizacije grada Кikinde, Jasmina Milankov.

U ovom lepom, ali i teškom zadatku pomogli su joj Ranko Janjić, Šandor Ereš, Zoran Mojić, Stevan Vorgić i Biljana Milanović, a nakon pažljivog ocenjivanja nagradu za najbolje skuvani pasulj odnele su predstavnice Turističke organizacije opštine Žagubica.

Nagrade za drugo, ali i treće mesto osvojile su ekipe iz Novog Bečeja.






Read 203 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…