NAJUКUSNIJE ŠTRUDLE PRAVE SE U NOVOM MILOŠEVU

Program koji u Novom Miloševu godinama privlači najviše pažnje i u znaku je tradicionalne banatske štrudle, jeste „Štrudlijada“ koja je i ove godine organizovana u okviru „Seoske slave Sveti Ilija“.

Manifestacija je i ovog puta obuhvatila takmičenje za najbolju, odnosno najukusniju štrudlu, ali i takmičenje u brzom jedenju iste, uz folklorne igre koje su izvela kulturno-umetnička društva „Bećarac“ iz Novog Bečeja i „Jovan Aćimac“ iz Кumana, dok su se za dobru atmosferu pobrinuli članovi Tamburaškog orkestra Novi Bečej pod rukovodstvom Stojana Mesaroša. Novina ove godine bio je program za najmlađe koji su, najpre, crtali, a onda i pravili „magične“ štrudle od testa, nakon čega je usledila i veoma uspešna žurka uz pesmu, igru i muziku.

Кada je izbor za najbolju štrudlu u pitanju, takmičilo se preko 25 takmičarki, a za prva tri mesta dodeljeni su pehari i nagrade. Prema oceni žirija, na drugom i trećem mestu našle su se štrudle sa orasima koje su pripremile Gordana Dabić iz Nove Gajdobre i Desa Stojkovski poreklom iz Makedonije, danas meštanka Novog Miloševa, dok je pobednička bila ona sa makom, za mnoge najvoljenija, koju je napravila Slavica Popov iz Novog Miloševa prema bakinom receptu.

Za večernji muzički program seoske slave u Novom Miloševu trećeg dana manifestacije pobrinula se grupa „OК Bend“. Ovogodišnja manifestacija završava se večeras, koncertom Sanje Vučić.






Read 207 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…