PRIRODA I RAZNOVRSNE AКTIVNOSTI ODUŠEVILI OMLADINCE

U okviru projekta „Otkrij obilje ruralnog“ (Discover the Abundance of Rural - DAR YE camp), koji je kofinansiran od strane Evropske unije, Centar za celoživotno obrazovanje „Edufons“ iz Novog Bečeja od 16. do 25. avgusta pokraj Tise u sklopu marine „Gradište“ sprovodi razmenu mladih iz pet zemalja, a pored Srbije, učesnici su iz Italije, Grčke, Mađarske i Rumunije.

Omladinska razmena je organizovana u formi kampa za 37 učesnika sa fokusom na podizanje svesti o zdravim stilovima života, ali i o značaju i prednostima prirode koja nas okružuje.

Prema rečima Ivane Ćuk iz Udruženja „Edufons“, u okviru omladinske razmene do sada je spovedeno obilje aktivnosti, a opšti utisak je da su mladi zadovoljni. Ona smatra da ovakav kamp većeg obima predstavlja vredno iskustvo za naredne slične aktivnosti, kako za samo Udruženje „Edufons“, ali i za TO opštine Novi Bečej, jer je jasno pokazao koje su vrline ovog ambijenta, ali i gde ima prostora za napredak i usavršavanje. Ivana se kratko osvrnula i na održane aktivnosti u kojima su svoju podršku pružili i meštani Novog Bečeja.

Zadovoljstvo nisu krili ni mladi, kako zbog mesta na kom su kampovali u prirodi nadomak centra Novog Bečeja, ali i zbog aktivnosti koje su imali u okviru omladinske razmene.






Read 191 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…