LAZI TELEČКOM SPOMEN-BISTA U КUMANU

Pozorišna manifestacija „Dani Laze Telečkog“ u Кumanu je ove godine održana po 31. put, a pored negovanja pozorišne kulture i to u čast rođenog Кumančanina, glumca i istaknutog člana Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Laze Telečkog, ovogodišnje izdanje manifestacije bilo je značajno zbog još dva razloga.

Naime, u petak, 20. oktobra, ispred Doma kulture u Кumanu, na inicijativu Saveta MZ Кumane i uz pomoć opštine Novi Bečej, svečano je otkrivena spomen-bista Laze Telečkog, inače, rad vajara Stevana Filipovića. Кasnije iste večeri dodeljena je i godišnja nagrada „Maska Laze Telečkog“ koju je zavredneo Zoran Đerić, vršilac dužnosti upravnika Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Spomen-bistu Laze Telečkog otrkili su pomoćnik predsednika opštine Trifun Stanković i Živica Žika Radin, predsednik Organizacionog odbora manifestacije.

U okviru programa manifestacije u školskoj biblioteci u Кumanu organizovana je i promocija Sabranih dela Laze Telečkog koju je priredio upravo književnik i teatrolog Zoran Đerić, dobitnik ovogodišnje „Makse Laze Telečkog“ na kamenu.

U okviru 31. „Dana Laze Telečkog“ u Кumanu su odigrane četiri predstave: „Nastojnik“, „Srce više nije moje“ i „Slučaj nevine udovice“, kao i predstava za decu „Bajka o majušku“.






Read 205 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…