PONOVO POČELA SA RADOM DIJABETOLOŠКA ORDINACIJA

Povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa koji se danas obeležava, nakon dužeg vremena u Domu zdravlja Novi Bečej ponovo je počela sa radom dijabetološka ordinacija posvećena upravo pacijentima sa šećernom bolešću.

U opštini Novi Bečej trenutno je oko 1.300 pacijenata sa dijabetesom, od čega je njih 250 na insulinu. U pitanju je značajan broj građana opštine kojima se treba adekvatno posvetiti, smatra direktor Doma zdravlja u Novom Bečeju, dr Branko Svilengaćin. Upravo to je bio osnovni razlog da se najpre opremi, a onda i ponovo organizuje rad dijabetološke ordinacije.

O pacijentima sa dijabetesom u okviru dijabetološke ordinacije u novobečejskom Domu zdravlja brinuće specijalistkinja opšte medicine, dr Dragana Dujin Pecarski uz pomoć više sestre Marije Marinac.

Da je dijabetološka ordinacija preko potrebna, ali i vrlo korisna, slažu se i sami pacijenti.

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, koji se 14. novembra obeležava od 1991. godine, glasi upravo „Dostupnost lečenja dijabetesa“.






Read 151 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…