ŽENE I DALJE NERAVNOPRAVNE SA MUŠКARCIMA

Rodna ravnopravnost kao pojam označava jednaka prava, obaveze i mogućnosti, kao i jednaku raspodelu moći i resursa između žena i muškaraca.

Rodna ravnopravnost podrazumeva i obraćanje pažnje na norme i ideale koji utiču na uslove života žena i muškaraca. Ono što rodna ravnopravnost nije jeste pokušaj da žene budu više kao muškarci i obrnuto, istakla je Jasmina Obradović, predsednica Saveza samostalnih sindikata opštine Bečej i članica njegove sekcije žena, u okviru skupa koji su zajedno organizovale sekcije žena saveza samostalnih sindikata opština Bečej i Novi Bečej uz centralnu temu „Rodna ravnopravnost u svakodnevnom životu“.

U okviru održanog seminara prisutnima su predstavljeni i rezultati ankete, odnosno statistički podaci Nacionalne službe za zapošljavanje koji govore u prilog činjenici da su u praksi prava i mogućnosti žena i dalje mnogo manja nego kod muškaraca. Takođe, ovom prilikom predstavljena su i iskustva iz susednog Bečeja tokom izrade Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost u tamošnjoj opštini.






Read 160 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…