ZAVRŠEN JOŠ JEDAN CIКLUS MERA ENERGETSКE SANACIJE

Nakon raspisivanja javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova i njegovog zaključenja, juče su u svečanoj sali zgrade Opštinske uprave u Novom Bečeju potpisani i trojni ugovori između građana, privrednih subjekata i lokalne samouprave.

U okviru novog ciklusa programa „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“ koji Ministarstvo rudarstva energetike Republike Srbije uz pomoć lokalnih samouprava uspešno sprovodi već tri godine, zainteresovanim građanima pruža se finansijska pomoć u vidu subvencija pri zameni vrata, prozora, postavljanja izolacije, ugradnji efikasnih kotlova i nabavke solarnih panela.

Za ove svrhe u novobečejskoj opštini izdvojeno je 8 miliona dinara od čega je polovinu obezbedilo resorno ministarstvo, dok drugu polovinu obezbeđuje opština Novi Bečej, istakao je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Prema postojećim procenama u narednih pet godina zahvaljujući programu „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“ oko 50 hiljada domaćinstava će uz subvencije primeniti neku od mera energetske efikasnosti, a za to će biti izdvojeno ukupno 50 miliona dolara i to uz pomoć Svetske banke i drugih finansijskih institucija.






Read 155 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…