BESPLATNE RADIONICE ZA UPOZNAVANJE SA NTC SISTEMOM UČENJA

U Domu kulture u Novom Bečeju proteklog vikenda održan je otvoreni dan u vidu niza besplatnih radionica novobečejske sekcije NTC centra u okviru kojih su mališani i njihovi roditelji imali priliku da se bliže upoznaju sa principima i metodama NTC sistema učenja kroz igru koji je osmislio dr Ranko Rajović, dugogodišnji član Кomiteta svetske Mense za darovitu decu i saradnik UNICEF-a za rano obrazovanje.

NTC sekcija u Novom Bečeju uspešno funkcioniše već treću školsku godinu, a interesovanje za drugačiji pristup učenju ne jenjava. Prema rečima jedne od saradnica NTC centra, Gordane Svilengaćin, u januaru predstoji novi upisni rok za sve oni koju su zainteresovani za NTC tehnike.

U sklopu besplatnih radionica u Domu kulture organizovani su poligoni, kao svojevrsni prikaz usvanja znanja kroz igri i zabavu.

Primarna uloga NTC programa je upotreba novih otkrića iz područja neuronauke u učionicama i u svakodnevnom životu. Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za decu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekat na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, od rođenja, pa do približno desete godine starosti. Igra kao unutrašnja motivacija deteta je ključni faktor NTC programa.






Read 162 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…