U TOКU REGISTRACIJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA NA PLATFORMU E-AGRAR

Na proleće 2023. godine, sa ciljem modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi, sa radom počinje novi informacioni sistem e-Agrar.

Prvi korak za pristup pomenutoj platformi jeste preuzimanje parametara za eID, odnosno, identifikacioni lični broj i trenutno je u toku prijava poljoprivrednih proizvođača na nivou cele države.

Registracija korisnika može se izvršiti na dva načina, putem takozvanih pametnih telefona ili putem lične karte sa čipom koja omogućava izdavanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis neke osobe.

Platforma e-Agrar će omogućiti i uštedu vremena pri podnošenju različitih zahteva, smanjiti mogućnost greške pri njihovoj obradi, ukinuti potrebu za štampanjem i arhiviranjem papirne dokumentacije, uz praćenje statistike podsticaja i veći stepen kontrole.






Read 303 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…