NEDIMOVIĆ OBIŠAO POLJOPRIVREDNA GAZDINSTVA U NOVOM MILOŠEVU I BOČARU

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, posetio je juče opštinu Novi Bečej i tom prilikom obišao 4 poljoprivredna gazdinstva u naseljenim mestima Novo Miloševo i Bočar, sa ciljem predstavljanja mera koje Vlada Republike Srbije preduzima u podsticanju poljoprivredne proizvodnje.

Bila je ovo druga poseta ministra Nedimovića novobečejskoj opštini u toku ove godine, a ovakva praksa, kako zaključuje, već daje određene rezultate.

Ministar Nedimović posetio je ovom prilikom i predsednika Udruženja pčelara „Nektar“ gde je sa prisutnima razgovarao na temu subvencija, ali i zaštite pčelarskih društava i drugim aktuelnim problemima.

Poljoprivredni proizvođači na teritoriji opštine Novi Bečej nedovoljno su upoznati sa podsticajnim sredstvima koje nudi Pokrajinska i Republicka vlada, ocenio je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i dodao da su, uz redovno funkcionisanje opstinskih službi, ovakve posete ključne za pružanje prave i blagovremene informacije.

On dodaje da je, uz podsticajna sredstva koja nudi Pokrajinska i Republicka vlada, lokalna samouprava izdvojila sredstva u vrednosti od 3.000.000 dinara kao dodatan vid pomoći malim proizvođačima voća i povrća.

 

 Izvor: TV Novi BečejRead 1063 times

                                            

                Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…