RADOVI NA PRUZI KUMANE - NOVO MILOŠEVO ULAZE U ZAVRŠNICU

Rekonstrukcija pruge između Kumana i Novog Miloševa na deonici Zrenjanin - Kikinda koju su Železnice Srbije započele prošlog leta polako ulazi u svoju završnicu.

Radovi na 136 godina staroj pruzi koja nije rekonstruisana u poslednjih šest decenija obuhvataju polaganje kompletnog gornjeg sloja, novih pragova i šina u dužini od 28,5 kilometara. Inveseticija je vredna 11,36 miliona evra, odnosno oko milijardu i 340 miliona dinara i predstavlja veliki značaj za građane opštine Novi Bečej jer će prevoz vozom u narednom periodu biti mnogo efikasniji, ističe predsednik opštine, Saša Maksimović: „Ono što je bitno da građani znaju jeste da se ova investicija ne radi iz kredita, već iz sredstava „Infrastrukture železnice Srbije“ dakle, radove sprovode država i Železnice Srbije iz svojih sredstava. Nažalost imali smo situaciju da smo pre sada skoro već dve godine imali iskakanje teretne kompozicije iz šina. Bila je to jedna poprilično opasna situacija, ali na sreću, niko nije bio povređen i sem materijalne štete nije bilo druge. No, to je dalo znak „Infrastrukturi železnice Srbije“ da je konačno vreme posle više od 130 godina da se ova pruga zameni.“

Za radove na rekonstrukciji pruge između Kumana i Novog Miloševa angažovano je 30 radnika i 12 radnih mašina, a rekonstrukcija se vrši u okviru trogodišnjeg programa obnove regionalnih pruga u Srbiji koja je započeta 2018. godine.

Prema poslednjoj zvaničnoj informaciji „Srbija voza“ putnički železnički saobraćaj na relaciji Zrenjanin - Kikinda neće saobraćati do 31. januara, a umesto njega organizovan je autobuski prevoz.






Read 865 times

                                            

                



Republika Srbije,
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Tradicionalni grb APV

FOTOGRAFIJE

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…